Over Ons

Wij van MyHappySkin zijn de eerste aanbieder van een Do It Yourself (DIY) IPL-Ontharing set.
Scheren of waxen zijn opties om uw lichaam te ontharen, echter scheren moet regelmatig gedaan worden en waxen is pijnlijk… Dat vonden wij ook!

Daarom bieden wij deze IPL- Lichtontharing set aan. Dure laserbehandelingen zijn niet meer nodig. Door middel van deze set kunt U met het comfort van thuis uw lichaam gemakkelijk ontharen. En dat in slechts enkele minuten!

De DIY ontharingslaser maakt gebruik van IPL. IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. De warmte van dit flitslicht kan door pigment geabsorbeerd worden. Wanneer de haar het flitslicht absorbeert, zal het haarzakje beschadigd worden. Haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is.

Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit kan ontstaan door een hormoonverandering, bepaald medicijngebruik of wrijving. Deze slapende haarfollikels zullen nieuwe donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing teniet doen.