MyHappySkin Handset Tijdelijk Slechts €79❣️
Wat is IPL (Intensed Pulsed Light) ontharing? - MyHappySkin

Intensed Pulsed Light (IPL)

IPL staat voor Intense Pulsed Light ook wel flitslamp genoemd. IPL maakt gebruik van lichtflitsen om permanent van ongewenste haargroei af te komen. Deze manier van ontharen is te vergelijken met laserbehandelingen. Het verschil zit hem in de golflengte. Waar een laserbehandeling geschikt is voor slechts enkele haar-en huidskleuren is IPL geschikt voor meerdere haar- en huidskleuren. Wanneer er wordt “geflitst” absorbeerde de huid het licht. Het geabsorbeerde licht wordt weer omgezet in warmte wat tot schade in de haarzakjes leidt. 

 

Voor wie is IPL ontharing geschikt?

IPL is geschikt voor een aantal haarkleuren: zwart, donkerbruin, bruin en lichtbruin. Voor de overige haarkleuren zoals: lichtblond, rood, wit en grijs is het niet geschikt. Ook kan het gebruikt worden voor alle huidtinten behalve de donkerste huidtint.

 

Is de ontharing permanent?

Doorgaans zijn tien behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Hierop volgend vaak nog drie maandelijkse behandelingen.  De haarzakjes die tijdens de behandeling vernietigd zijn zullen nooit meer terug komen. 

Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Deze haarzakjes zijn nog niet actief dus kunnen nog niet worden aangetast. Deze haarfollikels kunnen later in het leven actief worden. Bepaalde factoren kunnen hier invloed op hebben, bijvoorbeeld: hormoonverandering, medicijngebruik of wrijving. Vaak is een enkele behandeling genoeg om ook van deze haartjes af te komen.

Hoe weten we dat IPL ontharing werkt?

Er zijn door de jaren heen verschillende onderzoeken geweest naar de werking en effectiviteit van IPL. Het eerste onderzoek startte in 1996 en meer volgde in 1997. In 1998 werd een zeer groot onderzoek, die 2 jaar duurde gepubliceerd. In dit onderzoek werd er vooral gekeken naar hoe permanent de resultaten waren. Tegenwoordig zijn er honderden onderzoeken over de efficiëntie, permanentie, veiligheid en bijwerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU